Belastingdienst

Joost is .NET ontwikkelaar bij IT Topdogs en werkt momenteel bij de Belastingdienst. Voordat hij bij IT Topdogs kwam heeft Joost zijn studie informatica afgerond op de Universiteit van Utrecht. Na zijn studie is hij begonnen met het ontwikkelen van CRM-pakketten voor een goed doel. Vervolgens heeft hij voor een langere periode gewerkt bij een marketing bedrijf maar door faillissement was hij genoodzaakt iets anders te zoeken. Joost zat vol ambitie en wilde zich blijven ontwikkelen in zijn vakgebied. Hij had de ambitie om zich meer te richten op de architectuur en daar zijn kennis over te ontwikkelen. Met dit in het achterhoofd is Joost opzoek gegaan naar een bedrijf waar hij zijn kennis over architectuur kon ontwikkelen.

Joost heeft uitgebreid gesolliciteerd om te onderzoeken welke banen het beste aansloten. Hij kwam tot de conclusie dat hij wilde werken op project-basis waarbij hij voor klanten een projecten kan opleveren om vervolgens nieuwe projecten aan te vangen. Dit bracht voor hem de voordelen dat hij projecten wel kon afronden en niet verantwoordelijk hoeft te zijn voor het beheren van deze omgevingen. Zo heeft hij de mogelijkheid om voor nieuwe projecten te kiezen in kortere periodes zodat hij uitdaging blijft houden en blijft leren. Tijdens zijn zoektocht naar een bedrijf dat hem kan begeleiden met het op project basis werken kwam hij bij IT Topdogs uit. Hij heeft uiteindelijk voor IT Topdogs gekozen want ‘’ik had het gevoel dat IT Topdogs mij het beste kon begeleiden met de volgende stap in mijn carrière.

Eenmaal bij IT Topdogs is er samen met Paul en Gerjan bekeken welk project het meest aansloot bij zijn ambitie. Dit resulteerde in een project bij de KVK waar hij tijdens het project de backend ontwikkelde voor de website van het ondernemingsplein. Op deze website wordt informatie getoond aan ondernemers en zzp’ers. Joost moest zorgen dat de informatie van de KVK, Belastingdienst en andere partijen bij elkaar werd verzameld en vervolgens overzichtelijk werd weergeven.

Nadat dit project was afgerond is Joost aan de slag gegaan met een compleet andere opdracht. Namelijk het fabrieksproces met slimme camera’s van fouten ontdoen en efficiënter maken.  Omdat de deadline vast stond kon Joost na een korte inventarisatie gelijk aan de slag. Uiteindelijk heeft Joost het project, binnen de gestelde deadline, succesvol afgerond en hij zei daarover ‘’ik vond het echt gaaf om te zien dat mijn oplossingen echt in zo’ proces worden toegepast. Als je in de fabriek staat kun je fysiek zien waaraan ik heb meegeholpen. Ondanks de krappe deadline heb ik het proces succesvol kunnen afronden dat maakte voor mij dit project heel bijzonder.’’

Na deze opdracht is Joost met een project bij de Belastingdienst gestart waar hij samen met een team van IT Topdogs werkzaam is aan diverse projecten. In dit team anticiperen ze op veranderingen van wetten of andere externe invloeden waardoor de datastromen moeten wordt aangepast. Hiervoor levert IT Topdogs passende oplossingen.

Als Joost kijkt waar hij staat op dit moment is hij erg tevreden ‘’voorlopig kan ik bij dit project mijn ei kwijt. En als ik weer klaar ben voor een nieuwe uitdaging ga ik samen met IT Topdogs kijken welke projecten dan bij mij en mijn persoonlijke ontwikkeling past.’’ Als ik terugkijk op de afgelopen twee jaar met IT Topdogs ben ik erg tevreden met de ervaringen die ik heb kunnen opdoen. Bij het fabrieksproces heb ik weer andere dingen geleerd dan bij het KVK waardoor mijn kennis uiteindelijk erg verbreed, precies wat ik wilde.