UWV

Rafael heeft veel interesse in moderne technologie en is daarom begonnen met een studie software engineering. Naast zijn studie vond hij het belangrijk om zich middels een werkervaring (bijbaan) verder te ontwikkelen. Tijdens zijn bijbaan kreeg hij naast Java wat hij op zijn studie leerde ook te maken met C#, .NET. In al die talen ontwikkelde Rafael zich maar hij merkte tijdens zijn scriptie dat hij zijn carrière wilde voortzetten in Java. Na zijn scriptie heeft hij een tijdje bij een klein bedrijf gewerkt maar hij wilde zijn horizon verder verbreden op het gebied van Java. Om zijn horizon te kunnen verbreden wilde hij meerdere projecten doen. Zo kon hij in verschillende omgevingen meer leren en blijft het werk uitdagend.

Toen hij opzoek was naar een bedrijf dat hem daarmee kon helpen was zijn motto: ‘’een bedrijf waar ik vaak genoeg kan falen zodat ik zo snel mogelijk kan groeien’’. Dat motto vond hij uiteindelijk passen bij IT Topdogs. Hij zegt daarover dat hij merkt persoonlijke groeimogelijkheden en teaming in de bedrijfscultuur zit. Vanuit IT Topdogs wordt regelmatig gepolst wat zijn ambities zijn en hoe ze hem daarin kunnen ondersteunen. Zo heeft hij vooral de soft skills geleerd waarin hij merkt dat de menselijke kant in zijn vak erg wordt gewaardeerd door klanten. Daarnaast heeft hij ook bijscholing bij de technische kant van het vak gehad met spring framework. Zijn certificaat heeft hij daarin nog niet gehaald omdat hij 4 maanden geleden vader is geworden.

Naast het werk geniet hij nu ook volop van zijn vaderschap. Corona is vervelend maar mij kwam het eigenlijk wel goed uit na vaderschapsverlof werk ik nog steeds thuis. Zo kan ik van alle momenten genieten en helpen wanneer nodig is. Als corona er niet was geweest had ik meer bij IT Topdogs op het kantoor gezeten. Maar voor nu komt het voor mij wel even prima uit.
Als Rafael dadelijk wat meer tijd overhoudt wil hij graag zo snel mogelijk zijn certificaat halen. Want hij zegt daarover in mijn vakgebied ben je nooit uitgeleerd.

Tot nu toe heeft Rafael voornamelijk zijn kennis opgedaan bij het UWV. Daar is hij verantwoordelijk voor een van de meest ingewikkelde applicaties die ze bij het UWV hebben. Rafael was verantwoordelijk voor het opnieuw opbouwen van de applicatie. Het project heeft een doorlooptijd van bijna een heel jaar.
Na deze opdracht ligt de toekomst weer helemaal open en kijkt Rafael uit naar nieuwe uitdagende vervolgprojecten.